پرورشی

پرورشی

اردوها شکل‌گرفتن و ساخته ‌شدن شخصیت دانش‌آموزان به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از این عوامل برنامه‌های پرورشی و فعالیت‌های سالم گروهی و اردویی می‌باشد.

اردو پنجره باز و روزنه نامحدودی است به سوی طبیعت، معرفت، فرهنگ و شناخت مسائل گوناگون زندگی و روزگار و فرصتی مناسب برای تمرین در انجام مسؤولیت‌های فردی، گروهی، وقت‌شناسی، رعایت حقوق خود و دیگران، تمرین دقت، ظرافت، پاکیزگی، خلاقیت، ادب و خوشرویی، احترام متقابل و قدرت نقد و بررسی، پرسش و پاسخ و تحمل دیگران و انعطاف در نظر و عمل با دیگران است از این رو دربرنامه‌های اردویی و گروهی تجلی بروز نیازها و استعدادها و مهارت‌های دانش‌آموزان بهتر فراهم می‌باشد و مربیان و معلمان و مسوولان با ایجاد بستری مناسب می‌توانند روحیات و نیازهای فطری دانش‌آموزان را کشف و شناسایی کنند.

تا ایشان با ایجاد فرصت‌های یادگیری کاستی‌ها و قوت‌های خود را با مقایسه با دیگران در بوته‌ی آزمایش قرار دهند و در این نوع فعالیت‌ها و فوق برنامه‌ها خود را برای ساختن فردایی بهتر و مطمئن‌تر آماده کنند. فعالیت‌های اردویی چنانچه با اصل تفریح و شادی و نشاط همراه باشند مهارت‌های زندگی را در فرآیند آموزش‌ها، لذت‌بخش و مورد پذیرش دانش‌آموزان قرار خواهند داد و در ضمن موجب مفرح‌شدن روح نیز می‌شوند.

مثلا حس تعاون و همکاری در امور اردویی، تقسیم کار و تشریک مساعی، آشنایی با مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی عبادی، خانوادگی و کسب مهارت آموزش‌های تخصصی و حرفه‌ای که می‌توانند بگونه‌ای هم آموزشی باشند و هم تفریحی و لذت‌بخش، لذا در این راستا مجتمع آموزشی روشنگران، با در نظر‌گرفتن همه ضوابط و فراهم ‌نمودن همه امکانات در برگزاری اردوها از کوچک‌ترین فرصت جهت شناخت بیشتر دانش‌آموزان بدور از فضای حاکم بر مدرسه دریغ ننموده و با برنامه‌ریزی‌های مناسب نیازهای طبیعی دانش‌آموزان را تأمین و آنان را برای موفقیت در زندگی آینده و کسب مهارت‌های خاص و ترغیب به فعالیت‌های درسی و آموزشی کمک می‌نماید.

صاحب نظران بر این باورند که شخصیت هر فرد در عمیق ترین ابعاد و گسترده‌ترین دامنه‌ی آن با فعالیت‌های آزادانه و داوطلبانه شکل می‌گیرد. در این راستا تاثیر مستقیم و غیر مستقیم اردو و بازدید و گردش‌های علمی ‌بر کسی پوشیده نیست. زیرا زمینه همکاری و مشارکت دانش‌آموزان را در متن برنامه‌ها و فعالیت‌های تربیتی به شکل وسیع تری فراهم می‌سازد و این امر موثرتر است حضور در برنامه‌های است که در فضای سنگین، محدود و بدون مشارکت انجام می‌پذیرد.

وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تعلیم و تربیت به فعالیت‌های اردو و بازدید دانش‌آموزان به عنوان یک فعالیت روش‌مند و هدف‌دار که با مشارکت و تعامل مربیان، معلمان و دانش‌آموزان و اولیاء آنان به منظور تحقق بخش اعظمی‌ار نیازهای اجتماعی، فرهنگی، عاطفی، جسمی ‌و… انجام می‌شود، توجه جدی داشته و این گونه فعالیت‌ها را که موجب شکوفایی استعدادها، تعمیق یادگیری، آشنایی با فرهنگ عمومی، منطقه‌ای، ملی و جهانی است را در برنامه‌ریزی‌های خود لحاظ می‌کند.

اهداف اردو: 1- ایجاد بستر مناسب برای تمرین یک زندگی دسته‌جمعی منبعث از ارزش‌های اسلامی.‌ 2- تقویت و تحکیم بنیه اعتقادی، اخلاقی جوانان و نوجوانان 3- کسب تجربه در زمینه‌های مختلف اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی. 4- کمک به فرایند اجتماعی شدن و ارتقاء مهارت‌های اجتماعی. 5- ایجاد زمینه مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهای فردی. 6- افزایش آگاهی‌های عمومی‌ در زمینه تاریخ، جغرافیا و فرهنگ ایران و آشناسازی شرکت‌کنندگان با تاریخ و تمدن ایران و اسلام. 7- گسترش و تعمیق مهارت‌های فردی و ارتقای سطح هوشیاری و قدرت درک و دریافت شرکت‌کنندگان.

دانش آموزان موفق
در مسابقات فرهنگش ورزشی

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس