سخنان مدیریت
این سخن آبی است از دریای بی پایان عشق
تا جهان را آب بخشد جسم ها را جان کند.
فرآیند آموزش و پرورش یک جریان پویاست که این جریان از همۀ عوامل و شرایط موجود در « فراگیر » که اصلی ترین عضو این فرآیند می باشد ، تأثیر می پذیرد و مدرسه به عنوان بزرگترین و مؤثرترین نهاد در شکل گیری شخصیت علمی و رفتاری دانش آموزان ، نقش قابل توجهی در جریان پویای یاددهی و یادگیری دارد.
هدف آموزش و پرورش در این دوره تربیت انسان هایی دانا ، توانا ، سالم و مفید و خلاق است و از سوی دیگر موفقیت و شادابی نسل آینده این مرز و بوم در گرو نگاهی متفاوت به نظام آموزش و پرورش است نگاهی که بتواند شرایط مطلوبی را برای رشد و تعالی فردی و اجتماعی فرزندانمان متناسب با نیازهای جامعه اطلاعاتی امروز و آینده به وجود آورد.
بدیهی است که داشتن تفکّر و نگرش سیستماتیک و چشم انداز قوی و اصولی در استراتژی راهبردی یک مؤسسه آموزشی اثر قابل توجهی بر تعالی و پیشرفت و نیل به کمال انسانیت و معتقد بودن بر اصول و تعاملات اجتماعی صحیح افراد آن جامعه (دانش آموزان و مدرسه) خواهد داشت.
هم چنین عوامل بسیاری به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در محیط به صورت اکتسابی بر این عزیزان « فراگیران » اثر می گذارد که شاید از مطالبی که در کلاس درس به صورت نظری ، یادمی گیرند ، مؤثرتر واقع شود ولی دانش آموز در حین تفریح و بازی و هم چنین ورود به دنیای مجازی یا حقیقی با هنجارها و گاهاً ناهنجاری ها و موارد تربیتی روبرو می گردند.
بدیهی است که این نوجوانان و جوانان عزیز ما باید به جایگاه رفیع خود به عنوان عامل مهم توسعه و پیشرفت و تعالی کشور واقف شوند تا مهم ترین و اولین اولویت سرمایه گذاری که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به آن اشاره شده به منظور دستیابی به جامعه پویا و سالم محقق گردد و آنان با تبدیل تهدیدها به فرصت های مناسب نقش مؤثر خود را در جامعه ایفا نمایند و در این راستا قدر مسلّم ، جهت کیفیت بخشی در کارها و نیل به یک جامعه ی مطلوب با بازدهی موفق ، نیاز به برنامه ریزی های کلان در کشور و نیز برنامه ریزیهای خُرد هوشمندانه در امر آموزش و پرورش این آینده سازان باید مورد توجه و دقت گردانندگان قرار گیرد.
ما در روشنگران به این معتقدیم که مدرسه یک سیستم است که کوچکترین اتفاقی که در یکی از اجزای آن رخ دهد بر کل سیستم تأثیر گذار است.
باتفکر سیستماتیک و تعیین استراتژی مشخص ( هدفمندی – برنامه ریزی – نظم در اجرا = موفقیت ) اهداف کوتاه مدت و دراز مدت و برنامه ریزی مدون و آموزش اصولی و مطابق استاندارد های لازم مبنی بر توان و تفکّر دانش آموزان را آگاهانه و با دور اندیشی مورد توجه قرار داده و با تشکیل شوراهای آموزشی و پرورشی و جلسات و اتاق فکرهای متعدد به صورت دائمی و مستمر قبل از شروع سال تحصیلی تقویم اجرائی دبیرستان را به صورت روز شمار و هم چنین دفاتر برنامه ریزی درسی جهت ثبت منظم فعالیتهای مطالعاتی و آموزش مهارتهای لازم جهت حضور در یک رقابت سالم و سازنده ی دانش آموزی تدوین نموده است.
با نهادینه کردن نظم در اجرای برنامه ها و با به کارگیری نیروهای تحصیلکرده و مجرّب جهت مشاوره و پی گیری کارهای دانش آموزان و کادر با تجربه و مهربان و اساتید کار آمد و دلسوز ، این امر را به صورت عملی و ریشه ای در سیستم آموزشی خود قرار داده و موجبات ایجاد اندوخته های غنی از دانش و مهارت توأم با تجربه های همدلانه و انتقال این مفاهیم اثرگذار به فراگیر را فراهم نموده تا فارغ التحصیلان عزیزمان با شخصیت های کارآمد ، قوی ، با تربیت و با وجدان ، ضمن داشتن خاطرات خوش و ماندگار و البته با دریافت نتایج درخشان در امتحانات نهائی ، المپیادها و کنکور سراسری ، موجب موفقیت و تعالی آینده ی کشور و میهن عزیز خود گردند.
از طرفی با شیوع ناگهانی ویروس کووید 19 « کرونا » که سیستم های بهداشت و درمانی دنیا را با چالش های متعددی روبه رو ساخته است و از جمله حوزه تعلیم و تربیت نیز متأثر از این بحران با تعطیلی های بی سابقه ای مواجه شده است که در اندک حضور دانش آموزان نیز لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی ، فاصله ها را دو چندان نموده است.
برای این که موضوع آموزش دچار وقفه و عقب افتادگی نشود و برنامه های درسی طبق برنامه ی از پیش تعیین شده تداوم داشته باشد ، دبیرستان روشنگران در رأس همه مدارس ، بلافاصله از ابتدای همه گیری کرونا با اختلاف یک روز از اعلام تعطیلی مبادرت به راه اندازی آموزش مجازی نموده و با بهره گیری از افراد متخصص و به کارگیری یک سیستم آموزشی مجازی مجوّز و همکاری دبیران و اساتید و کادر و کارکنان عاشق روشنگران که همه روزه در مدرسه حضور یافته و داوطلبانه به آموزش دروس به صورت آنلاین و با حضور دانش آموزان و دبیران به شکل دو طرفه اقدام نمود.
گر چه اجرای این طرح در اوایل کار با مشکلاتی همراه بود ، امّا با تهیه ی امکانات آموزشی به لطف خداوند بزرگ ، هم اکنون دانش آموزان با بهترین شیوه از آموزش مجازی بهره می جویند.
در این مسیر با توسعه شبکه و افزایش سرعت اینترنت و به کار گیری سیستم LMS آموزشهای مبتنی بر یادگیری الکترونیکی و تولید نرم افزارهای آموزشی تعامل محور ، این سیستم در مدرسه با بهترین بازدهی رونق یافته به طوری که حتی با پایان یافتن شیوع کرونا نیز ، این نوع آموزش می تواند در کنار آموزش حضوری تداوم یابد و تبدیل این تهدید به فرصتی مناسب جهت جهش در عرصه ی آموزش مجازی موجب رشد و بالندگی مراکز آموزشی و پرورشی گردد.
در پایان امید آن دارم که با تداوم و بهینه سازی این روشها و حضور و وجود اساتید گرانقدر و دانش آموزان ساعی و تلاشگر و سخت کوش ، خانواده های عالم و هدایت گر روشنگرانی در تربیت و تعلیم فرزندان سرزمین ارزشمند ایران گامهای مؤثری برداشته و شاهد رشد و شکوفائی و اصلاح امور پرورشی و آموزشـی و رفع نارسائی ها باشیم. سلامت و پیروز باشید.